Весела Китайска нова година“ – Пролетен дракон“ 2024 г. Приятелите

...
 Весела Китайска нова година“ – Пролетен дракон“ 2024 г. Приятелите
Коментари Харесай

Китайският културен център в София посреща настъпващата Китайска лунна нова година

 „ Весела Китайска нова година “ – „ Пролетен змей “ 2024 година Приятелите на Китай и феновете на китайската просвета и традиция имат опция да се причислят и да вземат участие в мвогообразието от начинания в продължение на три дни.  Събитията ще се състоят в постройката на ККЦ, бул. «Раковски» 77.

 

От 2 до 4 февруари в Китайския културен център в София публично започва „ Весела Китайска нова година “ – „ Пролетен змей “ 2024г. Събитията ще продължат три дни.

 

Центърът отворя всички етажи на постройката и посредством действия като дегустация на храна, артистични представления, базар за културен туризъм и фолклорни прекарвания, българската аудитория, приятелите на Китай и техните посетители ще  усетят празничната, спокойна, хармонична и щастлива атмосфера на Пролетния празник и персонално ще могат да се до  уникалността до празненствата на Годината на Дракона в София.

 

Инициативите с марката  „ Весела Китайска нова година “  се управляват от Министерството на културата и туризма на КНР и на Посолството на Китайската национална република в България, а хазаин е Китайският културен център в София.

 

Няколко са акцентите от забавните прояви, на които посетителите ще се насладят: разкриване на Фолклорния фестивал, културно-туристически базар “Драконът се радва на пролетта ”, обичайни игри, подготвяне на пелмени, фестивал на фенерите “Пролетен танц на риба и змей ” и доста други.

 

Целта на самодейностите е да се разпространява и показа културата на Пролетния празник в България, да се показа насладата и традициите му, да се спецелят повече другари на китайските обичаи и просвета.

 

В тазгодишното «градинско парти» Центърът се ангажира да сътвори " вкусна, занимателна и забавна " атмосфера на Пролетния празник с разнородни действия. Храната е основна част от китайската фестивална просвета.

 

Центърът особено възнамерява да покаже  приготвянето и дегустацията на китайски пелмени и други новогодишни специалитети, което разрешава на участниците да опитат китайски деликатеси и да усетят мощния усет на Новата година.

 

Участниците ще могат да намерят многообразие от забавни обичайни китайски национални игри и занимания, в това число писане на куплети, демонтиране на пръстени с девет халки, изрязване на хартия, говорене на китайски, провокации с пръчки за хранене и други.

 

Успешно приключилите провокациите, ще могат да вземат участие в лотария за награди.

 

Предвидена е и чаена гала, фешън ревю, като искащите ще могат да да облекаттрадиционни китайски дрехи, да създадат доста фотоси яза спомен и да съприживеят най-големия празник и най-съществен за китайската просвета и обичаи празник –  настъпването на Китайската лунна нова година /Пролетния празник/.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР